Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Türmenbaşı açıldı, eziyet bitti…

Türmenbaşı açıldı, eziyet bitti…

Başkan Zeydan Karalar, hemşehrilerinin 1 yıldır çektiği ulaşım eziyetini, göreve gelmesinin ardından kısa süre geçmesine rağmen sona erdirdi.

1 yil önce baslayan ancak müteahhit firmaya para ödenmemesi nedeniyle bir türlü bitirilemeyen, bölge halkinin ve Adanalilarin trafik eziyeti çekmesine neden olan Türkmenbasi-Mavi Bulvar-Hilmi Kürklü Bulvari kesisme kavsagindaki yol yapim, yenileme ve asfalt kaplama çalismalari tamamlandi. Baskan Zeydan Karalar’in göreve gelmesinin ardindan, konuyla ilgili verdigi talimatlar ve yaptigi görüsmelerle hiz kazanan çalismalar sonucu, uzun süredir trafige kapali olan yollar açildi ve sorun çözüldü.

 

Adana Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi Yol Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler, Türkmenbasi Bulvari’nin Mavi Bulvar ve Hilmi Kürklü Bulvari’yla kesistigi bölümü kapsayan otoban baglanti yolunda gerçeklestirilen çalismalar sonucunda, uzun süredir Adanalilarin adeta eziyet çekmesine neden olan bir sorunu ortadan kaldirdi. Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in göreve gelmesinin ardindan müteahhitle yaptigi görüsmeler sonucu yeniden baslayan asfalt kaplama, yapim ve yenileme çalismalariyla, bölgedeki trafik kaosu sona erdi.

 

HALKIMIZIN ÇEKTIGI ULASIM EZIYETINE SON VERDIK

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, yaklasik 1 yil önce baslayan çalismalarin; seçim, müteahhide ödeme yapilmamasi gibi nedenlerle durdugunu ve bölgede vatandasin yogun trafik-ulasim sorunu yasadigini söyleyerek, sikintinin çözülmesi için talimat verdigini açikladi. Baskan Zeydan Karalar, “Biz arkadaslarla konustuk. Burasi ulasim-trafik açisindan çok önemli bir noktaydi ve uzun süredir kaos yasaniyor, hemsehrilerimiz eziyet çekiyordu.

 

Bu yüzden sorunun çözülmesini istedik ve yolun bir an önce yapilmasi talimati verdik. Onlar da kisa sürede bitirdiler. Güzel bir çalisma oldu. Halkimizin su ana kadar çektigi eziyetten dolayi özür diliyoruz. Sorunun benden kaynaklanmadigini halkim biliyor. Yol çalismasinin bizim çabalarimizla bitirildigini de biliyor. Bölgenin TEM baglantilari da en kisa sürede bitirilecek” dedi.
Söz konusu bölgede 40 bin metrekare asfaltlama yapildi ve 15 bin ton asfalt kullanildi.

 



  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı